2010. szeptember 2., csütörtök

lasagne rozstésztával


tésztalapok:
100 g teljes kiőrlésű rozsliszt*,
200 g finomliszt*,
3 tojás*,


A hozzávalók alapos összegyúrása után tésztanyújtó géppel vékony lapokat készítetek. A 4 adagos lasagnehoz kb. a felét kifőzöm, másik felét ruhaszárítóra akasztva megszárítom, félreteszem.

töltelék:
olívaolaj,
1 fej (100 g) hagyma*,
4 gerezd fokhagyma*,
(120-)200 g fagyasztott, leveles spenót*,
só, bors,
szerecsendió,
250 g túró*,
5 db (500 g) paradicsom*,
1 db (120 g) cukkini*,
200 g lágy sajt,
kakukkfű, bazsalikom,
só, bors

Olívaolajon a hagymát megdinsztelem, majd a spenótot megpárolom rajta, a levét elforralom, fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverem a túrót. A cukkinit krumplihámozóval vékony szeletekre vágom. Kiolajozott hőálló edényben egymásra rétegezem a tésztalapokat és a töltelékeket (spenótos túró, illetve cukkini+paradicsom+fűszerek+sajt váltakozva), a tetejére sajtot szórok, 200 fokos sütőben 25 percig sütöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...