2010. október 29., péntek

tökmagos hajtovány


hozzávalók (20 db):
250 g teljes kiőrlésű búzaliszt*,
250 g finomliszt*,
só,
300 ml tej*,
50 ml olaj,
1 tojás sárgája,
1 kk cukor*,
1 zacskó (7 g) szárított élesztő

40 g vaj*,
80 g tökmag*

A kétféle lisztet és a sót elkeverem, közepébe mélyedést készítek, abba beleöntöm az élesztőt és a cukrot, kevés langyos tejjel felfuttatom. Ezután hozzáadom a maradék tejet, az olajat és a tojássárgát, elkeverem, dagasztom, majd meleg helyen duplájára kelesztem. Vékonyan lisztezett felületen vékonyra nyújtom, megkenem puha vajjal, megszórom apróra tört tökmaggal, szorosan feltekerem. A hajtást alulra igazítom, felülnézetből váltakozó irányba néző, trapéz alakú darabokat vágok a tekercsből. Ezeket tepsire rakom, további fél óráig pihentetem őket, tetejükbe egész tökmagszemeket szúrok, majd 180 fokos sütőben 35 percig sütöm.

Limara receptje alapján készült
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...