2010. október 19., kedd

fetás-mángoldos pite


hozzávalók (2-4 adag):
125(+20) g finomliszt*,
125 g teljes kiőrlésű búzaliszt*,
150 g vaj*,
2 kis (vagy 1 nagy) tojás*,
1 tk só

2 ek olívaolaj,
2 fej (150 g) hagyma*,
4 gerezd fokhagyma*,
600 g mángold*,
1 db (200 g) cukkini*,
200 g feta,
3 tojás*,
só, bors

A pitetésztához a liszteket a sóval elkeverem, a belekockázott hideg vajjal elmorzsolom. Amikor nedves homokhoz hasonló állagú, hozzágyúrom a tojás(oka)t is. Szükség esetén kevés (20 g) lisztet adok még hozzá. Fóliába csomagolva, legalább egy óráig hűtőben pihentetem.
Az olajon dinsztelt hagymán megpárolom a csíkokra vágott mángoldleveleket és a cukkinikarikákat. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverem az apró kockákra vágott fetát és a kissé felvert tojásokat.
A tésztát vékonyan meglisztezett felületen kinyújtom, piteformába teszem, villával megszurkálom, babbal "vakon" elősütöm (190 fokos sütőben, 15 percig). Megtöltve további 15 percig sütöttem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...