2010. október 25., hétfő

tepsis gyökérzöldségek tojással


hozzávalók (4 adag):
1200 g krumpli*,
2 csomó (18 db) zsenge répa*,
6-8 db (500 g) paszternák*,
2-3 fej hagyma*,
1 fej fokhagyma*,
olaj,
rozmaring,
zsálya,
só, bors

2 nagy méretű kápia paprika*,
6 tojás*

saláta vinaigrette-tel

A meghámozott, feldarabolt zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe halmozom, mellé teszem a fűszereket,  olajjal meglocsolom-összeforgatom, 200 fokos sütőben egy óráig sütöm.
A paprikákból kb. 3-4 cm körüli gyűrűket vágok (inkább legyen magas, nehogy kicsorduljon majd a tojás), a magokat, ereket kiszedegetem. A 200 fokos sütőben a felső grillt is bekapcsolom. Sütőbe rakható serpenyőben kevés olajat hevítek, beleállítom a paprikákat, mindegyikbe egy-egy tojást ütök. Sózom, borsozom őket, majd serpenyőstől a sütőbe teszem, hogy a teteje is átsüljön. (Aki szereti a folyós tojássárgát, az azokat később tegye a már kissé megszilárdult fehérje tetejére.)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...