2010. október 6., szerda

datolyás-meggyes fonott kalács


hozzávalók:
250 g finomliszt*,
25 g porcukor*,
1 csomag sütőpor,
csipet só,
40 g puha vaj,*,
1 nagy tojás*,
75 g tej*

50 g magozott datolya*,
50 g magozott meggy,
50 g puha vaj*,
75 g barna nádcukor*,
1 ek 'ötfűszer' fűszerkeverék

Egy koszorúformát vastagon kivajazok. A tészta száraz hozzávalóit tálba mérem, elkeverem, hozzáadom a vajat és a külön edényben villával felvert tojást és tejet. A töltelék hozzávalóit egy másik tálban villával elkeverem. A sütőt 200 fokra előmelegítem. A tésztát lisztezett munkalapon összegyúrom, kb. 5 mm vastag téglalappá nyújtom. Tetejét megkenem a töltelékkel, a hosszabbik oldalával párhuzamosan szorosan felcsavarom. A tekercs szélét felfelé fordítom, mellette éles késsel hosszában kettévágom. A kettévágott tésztát összefonom, úgy, hogy a töltelék lehetőség szerint végig felfelé nézzen, a tészta minél szorosabb maradjon. Kör alakúra igazgatom, a formába emelem, 25-30 percig sütöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...