hozzávalók (4 adag):
250 g lencse*,
babérlevél,
olaj,
3 kis fej (125 g) lilahagyma*,
4-5 sült kápia paprika* (vagy olajban eltett sült paprika),
petrezselyemzöld*,
só, bors
tálaláshoz: tejföl*
A legalább néhány órára vagy még inkább egy egész éjszakára beáztatott lencsét egy babérlevél társaságában (só nélkül!) kis lángon, 30-40 perc alatt puhára főzöm.
A kicsumázott paprikákat alufóliával kibélelt tepsibe állítom, 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütöm (amikor a héja elkezd feketedni, akkor jó), majd még forrón bedobozolom őket, és hagyom őket ott langyosra hűlni, hogy a héjuk könnyen lehúzhatóvá váljék.
Olajon megpárolom a szálasra vágott hagymát, hozzákeverem a lecsöpögtetett főtt lencsét és a csíkokra vágott sült paprikát. Sózom, borsozom, a felaprított petrezselymet csak a láng elzárása után keverem bele (keveset félre lehet tenni a tálaláshoz). Tetejére tejföl - ízlés szerint.
A kicsumázott paprikákat alufóliával kibélelt tepsibe állítom, 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütöm (amikor a héja elkezd feketedni, akkor jó), majd még forrón bedobozolom őket, és hagyom őket ott langyosra hűlni, hogy a héjuk könnyen lehúzhatóvá váljék.
Olajon megpárolom a szálasra vágott hagymát, hozzákeverem a lecsöpögtetett főtt lencsét és a csíkokra vágott sült paprikát. Sózom, borsozom, a felaprított petrezselymet csak a láng elzárása után keverem bele (keveset félre lehet tenni a tálaláshoz). Tetejére tejföl - ízlés szerint.