2010. október 14., csütörtök

karalábéfőzelék vöröslencsefasírttal


karalábéfőzelék (4 adag):
3 nagy fej (2100 g) karalábé*,
2 nagy csokor petrezselyem*,
600 ml zöldségalaplé*,
só, bors

vöröslencsefasírt (36 db):
300 g vöröslencse,
1 fej (110 g) hagyma*,
1 gerezd fokhagyma*,
2 tojás*,
1 ek olaj,
szükség szerint (kb. 100 g) zsemlemorzsa*,
só, bors

A karalábéfőzelék Chili&Vanilia receptje szerint készült.
A fasírthoz megfőztem a lencsét, összekevertem az apróra vágott hagymával és fokhagymával,  egy evőkanál olajjal, majd hozzáütöttem két tojást. Annyi zsemlemorzsát kevertem el, hogy a massza formázható legyen. A diónyi gombócokat sütőpapíros tepsire sorakoztattam, 200 fokos sütőben 25 percig sütöttem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...