hozzávalók (5 adag):
200 g vegyes salátalevél*,
1 fej római saláta*,
olívaolaj,
1 fej (80 g) hagyma*,
5-6 szál újhagyma*,
3 gerezd fokhagyma*,
2 doboz (nettó 2x240 g) konzerv csicseriborsó,
fél csokor petrezselyemzöld*,
350 g feta sajt,
1 citrom* héja,
1/2-1 citrom leve,
só, bors
Olívaolajon kissé megpirítom a hagymát, majd egy percre utánaküldöm a vékony szeletekre vágott újhagymát és a fokhagymát is. Hozzákeverem a lecsöpögtetett, leöblített csicseriborsót, az apróra vágott petrezselymet, sózom, borsozom. Még melegen vagy langyosan salátalevelekre halmozom, megszórom fetakockákkal, reszelt citromhéjjal, meglocsolom olívaolajjal és rácsavarok egy kis citromlevet is.