2010. október 12., kedd

csicseriborsó-feta saláta


hozzávalók (5 adag):
200 g vegyes salátalevél*,
1 fej római saláta*,
olívaolaj,
1 fej (80 g) hagyma*,
5-6 szál újhagyma*,
3 gerezd fokhagyma*,
2 doboz (nettó 2x240 g) konzerv csicseriborsó,
fél csokor petrezselyemzöld*,
350 g feta sajt,
1 citrom* héja,
1/2-1 citrom leve,
só, bors

Olívaolajon kissé megpirítom a hagymát, majd egy percre utánaküldöm a vékony szeletekre vágott újhagymát és a fokhagymát is. Hozzákeverem a lecsöpögtetett, leöblített csicseriborsót, az apróra vágott petrezselymet, sózom, borsozom. Még melegen vagy langyosan salátalevelekre halmozom, megszórom fetakockákkal, reszelt citromhéjjal, meglocsolom olívaolajjal és rácsavarok egy kis citromlevet is.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...