2010. október 29., péntek

gyömbéres, birsalmás hokkaido-tök leves

hozzávalók (10+ adag):
olaj,
1 közepes (2800 g - kevesebb is elég lett volna...) hokkaido-tök*,
2 fej (170 g) hagyma*,
40 g gyömbér,
5 gerezd fokhagyma*,
2 db birsalma,
só, bors

A tököt kimagozom, gerezdekre vágom, alufóliával bélelt tepsiben olajozva, sózva-borsozva 200 fokon 45 perc alatt puhára sütöm. A hagymát megdinsztelem, a fűszereket, majd a felkockázott birsalmát rádobom, felöntöm 2 liter vízzel (vagy zöldség alaplével), megfőzöm. A héjából kikapart tökhús hozzáadása után pürésítem, szükség esetén a leves sűrűségét kiigazítom.

ancsika receptje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...