2011. február 17., csütörtök

soba tészta szójababbal és sült tofuval


hozzávalók az öntethez:
3 ek (45 ml) mirin,
2 tk (20 ml) tamari [szójaszósz],
2 ek (30 ml) narancslé*,
1 db chili

egyéb hozzávalók (4 adag):
olaj,
250 g tofu*,
140 g 'soba' tészta [hajdinatészta],
300 g szójabab,
4 szál újhagyma,
1-2 db feketeretek* (eredeti receptben: 1 db uborka),
300 g mungóbab- vagy szójacsíra,
1 tk (10 ml) pirított szezámolaj,
korianderlevelek

Az öntet alapanyagait kis láboskában 30 másodpercig forraljuk, majd félretesszük. Kevés olajjal bekenjük a vastag szeletekre vágott tofut, sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben vagy grill alatt mindkét oldalát megsütjük. A soba tésztát a zacskóján szereplő, előírás szerinti idő  alatt megfőzzük (nekem öt perc volt, de szerintem kevesebb is elég lett volna....), hideg vízzel leöblítjük. Két percre a szójababot is forró vízbe tesszük, majd ezt is lehűtjük. (Az eredeti receptben az szerepel, hogy a tészta főzési idejének utolsó két percében tegyük mellé a szójababot, de ez a főzővizet lehűtheti, ezáltal a tészta elázhat.) Összekeverjük a tésztát és a babot, hozzáadjuk a vékony karikákra vágott újhagymát, a felcsíkozott retket/uborkát és némi csírát. Meglocsoljuk a szezámolajjal és a meleg öntettel. Tálaláskor rátesszük a grillezett tofut és megszórjuk korianderlevelekkel és chili karikákkal.

GoodFood recept alapján készült
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...