2011. február 28., hétfő

karfiol korma


hozzávalók (6 adag):
100 g vaj*,
2 fej (130 g) hagyma*,
6 gerezd fokhagyma*,
30 g gyömbér,
100 g kesudió*,
garam masala,
1 kis fej (400 g) karfiol*,
4 szál (400 g) répa*,
5 db (450 g) krumpli*,
kurkuma,
római kömény,
só, bors,
chili paprika,
5 szem kardamom,
400 ml kókusztej

350 g barnarizs*

Kb. 30 g vajon megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a kesudiót, garam masalával fűszerezve. Egy másik, nagyobb serpenyőben a maradék vajon megsütjük a zöldségeket, kurkumával, római köménnyel, chilivel, sóval, borssal. Összekeverjük a hagymás kesuval, felöntjük kókusztejjel, rotyogtatjuk, míg a krumpli átpuhul és a szósz kissé besűrűsödik. Korianderlevelekkel megszórva, barna rizzsel tálaltam.

Tomi lényegretörő utasításai szerint készült, csirke nélkül
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...