2011. február 2., szerda

polentás palacsinta almás avokádókrémmel


hozzávalók a palacsintákhoz (8 db):
100 g 'egyperces' polenta* (vagy kukoricaliszt),
120 g teljes kiőrlésű búzaliszt*,
fél tk sütőpor,
fél tk só,
4 db tojás*,
60 g vaj* - olvasztva,
500 ml író vagy tej*

+olaj a sütéshez

hozzávalók az avokádókrémhez (4 adag):
1 csokor újhagyma*,
2 gerezd fokhagyma*,
mérettől függően 2-3 db avokádó*,
2 db (330 g) alma*,
2 ek (30 ml) lime-lé,
(chilipaprika)
só, bors

Külön-külön összeállítjuk a száraz és a folyékony alapanyagokat, majd habverővel csomómentesre keverjük. 20 percig pihentetjük, majd a szokásos módon palacsintákat sütünk belőle.
Az avokádók húsát kanállal kikaparjuk, nagylyukú reszelőn lereszelt almával lazítjuk, lime levével locsoljuk (hogy az elszíneződést megakadályozzuk/lassítsuk), hagymával, fűszerekkel ízesítjük.

(nagy vonalakban a Nélkülözhetetlen vegetáriánus könyv - 'mexikói palacsinta avokádóval' című receptje alapján készült)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...