2011. február 16., szerda

keles-kölesleves


hozzávalók (6-8 adag):
olaj,
1 fej (90 g) hagyma*,
2 szál (160 g) szárzeller*,
4 szál (300 g) répa*,
1 szál (50 g) petrezselyemgyökér*,
2 kis fej (270 g) leveles kel*,
150 g köles*,
20 g gyömbér,
(pirospaprika,)
tárkony,
só, bors,
150 g tejföl*,
fél citrom leve*

Minden zöldséget felaprítunk. Először a hagyma-szárzeller-répa hármast pirítjuk meg olajon, majd a többi zöldség és fűszerféleség is mehet utána. Kevés párolás után hozzáadjuk a kölest, felöntjük vízzel, és felforralás után kis lángon addig főzzük, míg a köles és a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor tejföllel behabarjuk, kevés citromlével meglocsoljuk, megesszük.

Zizi receptje után készült
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...