2011. február 24., csütörtök

rozsfasírt joghurtos céklával


hozzávalók a fasírthoz (18 db):
300 g rozs* - éjszakára beáztatva,
120 g dió*,
1 fej (80 g) hagyma*,
4 gerezd fokhagyma*,
50 g teljes kiőrlésű rozsliszt*,
2 db tojás*,
(1 csokor petrezselyemzöld)
só, bors
+ olaj a sütéshez


hozzávalók a céklához (6 adag):
1800 g cékla*,
2 gerezd fokhagyma*,
150 g joghurt*,


A legalább egy éjszakára beáztatott rozsszemeket sós vízben puhára főzzük, elkeverjük a durvára vágott dióval és a többi hozzávalóval. A masszából fasírtokat formázunk, olajban kisütjük.
A céklákat alufóliába csavarva, 180 fokos sütőben kb. egy óra alatt puhára sütjük. Az átsült, langyosra hűlt céklákat meghámozzuk, feldaraboljuk, joghurttal elkeverjük, sóval, fokhagymával ízesítjük.

Niki receptje a Sajtkukacról
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...