2011. február 15., kedd

narancsos-fahéjas gerslis palacsinta


hozzávalók a töltelékhez:
200 g gersli*,
50 g vaj*,
2 tojás sárgája*,
200 ml tej*,
1 db narancs héja és leve*,
cukor* - ízlés szerint,
2 ek liszt*,
300 ml tejszín,
fahéj

hozzávalók a palacsintákhoz (15 db, 20 cm átmérőjű):
250 g liszt*,
2 egész tojás + a két maradék tojásfehérje*,
300 ml tej*,
250 ml szóda,
csipet só,
olaj a sütéshez

A gerslit cukros vízben puhára főzzük, leöblítjük, lecsöpögtetjük. Vajjal, tojássárgákkal és tejjel elkeverve lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet és a tejszínt, belereszeljük a narancs héját, belefacsarjuk a levét, cukorral ízesítjük, majd puding sűrűségűre főzzük. A végén megszórjuk fahéjjal. (Az eredeti recepten felül én még egy narancs levét és némi citromlevet is kevertem hozzá.) Szokásos módon sütött palacsintákba töltjük.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...