2011. február 8., kedd

karfiolos tészta


hozzávalók (6 adag):
2 fej karfiol*,
3 ek (45 ml) olívaolaj,
2 gerezd fokhagyma*,
1 doboz (8 db) szardella,
500 g teljes kiőrlésű tönköly tarhonya* vagy más száraztészta,
só, bors

tálaláshoz olívaolaj, pecorino, petrezselyem

A karfiolt apró rózsákra bontjuk, a szárát kicsire vágjuk Bő, forró, sózott vízben előfőzzük, utána hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. Az apróra vágott fokhagymát olajban sütjük, még mielőtt barnulni kezdene, hozzáadjuk a szardellát, szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk az előkészített karfiolok felét, kevés pirítás után villával vagy botmixerrel pürésítjük, majd a maradék karfiolt is belekeverjük. Főtt tésztával, esetleg kevés olívaolajjal meglocsolva, reszelt pecorino sajttal, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...