2011. november 2., szerda

caldo verde

hozzávalók (6 adag):
400 g száraz fehérbab*,
3 ek (45 ml) olívaolaj,
2 fej hagyma*,
500 g krumpli*,
2 gerezd (10 g) fokhagyma*,
2 liter zöldségalaplé vagy víz,
300 g leveles kel*,
50 g 'orzo' száraztészta,
2 db babérlevél,
só, bors

1 ek olívaolaj,
1 kk (füstölt) pirospaprika

A babot éjszakára beáztatjuk, másnap enyhén sós vízben, kis lángon előfőzzük.
A hagymát és a fokhagymagerezdeket apró kockákra vágjuk, a krumplit is meghámozzuk, felkockázzuk. A leveles kel levélnyeleit kivágjuk, a leveleket csíkokra vágjuk.
Az olajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a krumplit, a babot és a babérleveleket, felöntjük zöldségalaplével (vagy vízzel). A felforrástól számítva 10-15 perccel hozzáadjuk a leveles kelt és a tésztát is. További 8 percig főzzük. A tálaláshoz felforrósított olajban feloldjuk a paprikát (vigyázzunk, hogy ne égjen meg!), összehajtogatott papírtörlőn keresztül leszűrjük, a tányérba szedett leves tetejére csurgatjuk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...