2011. november 10., csütörtök

pirított mandulás quinoa

hozzávalók (6 adag):
100 g tisztított mandula,
300 g quinoa*,
4 ek (60 ml) olívaolaj,
3 db (400 g) sárga/narancssárga kaliforniai paprika*,
4 db vaskosabb újhagyma*,
4 gerezd fokhagyma*,
2 szál (165 g) szárzeller*,
750 ml víz,
400 g zöldborsó*,
kakukkfű,
petrezselyemzöld*,
só, bors,
1 db lime*,
olívaolaj

A durvára vágott mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, félretesszük. Az újhagymát felszeleteljük, a paprikát és a szárzellert fél centis kockákra vágjuk. A quinoát szűrőben, folyó víz alatt átöblítjük (amíg a víz átlátszóvá válik), lecsöpögtetjük.
Nagyobb serpenyőben, forró olajon, közepesen nagy lángon megpirítjuk a zöldségeket, finomra vágott fokhagymával, kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük. Öt perc után belekeverjük a quinoát, felöntjük kétszeres térfogatának megfelelő vízzel. A felforrás után a lángot kicsire visszavesszük, lefedve hagyjuk lassan megfőlni. 10 perc után hozzáadjuk a borsót is. Addig főzzük, míg a quinoa az összes vizet fel nem szívja. Amikor elkészült, a tüzet elzárjuk, belekeverjük az előkészített mandulát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Tálaláskor lime levét és olívaolajat csurgathatunk rá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...