2011. november 8., kedd

fekete szemű bab - mángolddal (The Real BlackEyedPeas)

hozzávalók (4 adag):
600 g mángold*,
2 ek (30 ml) olaj,
póréhagyma*,
3 gerezd fokhagyma*,
2 db chili paprika,
só, bors,
2 doboz (2x400 g) fekete szemű (konzerv)bab,
tejföl/szójajoghurt

A mángold fél centis szeletekre vágott szárát a póréval együtt olajon megpirítottam, majd néhány perc után a csíkokra vágott leveleket is hozzáadva tovább pároltam. Fokhagymával, chilivel, sóval, borssal fűszereztem. Amikor kezdte a levét elforrni, belekevertem a leöblített babot és hagytam őket összemelegedni. Tálaláskor a tetejére tejfölt kanalaztam és megszórtam további vékonyra vágott friss chilivel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...