2011. november 14., hétfő

pirított fehérbab leveles kellel

hozzávalók (2-3 adag):
1 kis fej (kb. 200 g) leveles kel*,
2 ek (30 ml) olívaolaj,
2 doboz (2x400 g) nagy szemű, konzerv fehérbab,
50 g dió*,
1 gerezd fokhagyma*,
szerecsendió,
só,
citrom* - reszelt héja,
15 g parmezán,
1 ek citromlé*,
1-2 ek olívaolaj

A leveles kelt alaposan megmossuk és a vizet lerázzuk róla. Az erős levélnyeleket kivágjuk és finomra, a levéllemezeket csíkokra aprítjuk. A babot leöblítjük, a vizet papírtörlővel leszárítjuk. A durvára vágott diót száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.
A lehető legnagyobb átmérőjű serpenyőnkben, kevés olajon, egy rétegben, óvatosan megpirítjuk a babok egyik oldalát. Kb. 3-4 perc múlva megforgatjuk, újabb 3-4 perc után hozzáadjuk a leveles kelt és óvatosan (minimálisan) kevergetve addig pároljuk, amíg a kel elveszti tartását. Belekeverjük a diót, a fokhagymát, fűszerezzük. A tüzet lekapcsoljuk alatta.
Citromhéjat és parmezán reszelünk rá, ízlés szerint meglocsoljuk citromlével és további olívaolajjal.

forrás: 101Cookbooks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...