2011. november 18., péntek

pirított káposzta tofuval és borsóval

hozzávalók (3 adag):
30 g liszt*,
340 g tofu,
6+2 ek olaj,
2 tk mustármag,
2 ek gyömbér - hámozva, reszelve,
1 ek őrölt koriander,
1 tk kurkuma,
½ tk asafoetida,
1 chili (serrano) - magozva, finomra vágva,
800 g káposzta* - vékonyan felszeletelve,
1 csésze mirelit zöldborsó* - kiolvasztva,


A tofut másfél centis kockákra vágjuk, lisztben meghempergetjük (a felesleget lerázzuk róla), kb. 6 ek olajban megsütjük, az olajat papírtörlőn leitatjuk róla, félretesszük.
A káposzta torzsáját kivágjuk, a leveleket csíkokra vágjuk.
Nagy méretű, magas falú serpenyőben vagy wokban közepes lángon, olajon addig pirítjuk a mustármagokat, amíg pattogni kezdenek. Az égési sérülések ellen fedővel védekezünk. A lángot kicsire állítjuk, hozzáadjuk a többi fűszert is, néhány perc alatt óvatosan azokat is mellépirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát és a borsót, sózzuk, borsozzuk. Gyakori kevergetés mellett (újra nagy lángon) roppanósra sütjük. Tofukockákkal a tetején tálaljuk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...