2011. január 25., kedd

zöldalma+csicsóka+quinoa saláta


hozzávalók (5 adag):
200 g quinoa*,
5 ek (75 ml) fehér borecet,
3 ek barna nádcukor*,
1 tk só,
1 fej (60 g) lilahagyma*,
100 ml szőlőmagolaj,
800 csicsóka*,
100 ml citromlé,
3 db (500 g) zöldalma (pl. granny smith),
3 tk (30 g) mák,
(chilipaprika,)
korianderzöld

Egy kisebb fazéknyi felforralt, megsózott vízben a quinoát 10 percig főzzük. Utána szűrőbe tesszük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, félretesszük.
Amíg a quinoa készül, az ecetet a cukorral és a sóval addig keverjük, míg a száraz anyagok fel nem oldódnak. Utána belemasszírozzuk a vékony csíkokra vágott lilahagymát, majd hozzáöntjük az olajat.
A csicsókát és az almát is felcsíkozzuk, közben citromlével locsolgatjuk, hogy ne barnuljon meg.
Egy méretes salátástálban minden hozzávalót óvatosan összeforgatunk, megszórjuk mákkal, chiliszeletekkel, koriander levelekkel. Igény esetén sóval, ecettel, cukorral tovább ízesítjük.

Yotam Ottolenghi receptje alapján készült
(zellert csicsókára cserélve)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...