2011. január 5., szerda

kölessel rakott kelkáposzta


hozzávalók (6 adag):
300 g köles*,
600 ml víz,
só,

2 ek olaj,
1 szál póréhagyma*,
800 g kelkáposzta*,
3 szál (330 g) répa*,
köménymag,
só, bors

3 db tojás*,
150 g tejföl*,
100 g vörös cheddar

A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben megfőztem. Tepsit vékonyan kiolajozom, néhány nagyobb, külső kelkáposztalevéllel kibélelem, a maradék káposztát felaprítom. A 4-5 cm hosszú csíkokra vágott pórét olajon színesedésig dinsztelem, majd a felvágott kelkáposztával, köménymaggal, sóval, borssal ízesítve, kevés vizet alálöttyintve tovább párolom. A répákat zöldséghámozóval hosszú, vékony szalagokra vágom, majd a megfőtt kölessel együtt hozzákeverem a káposztához. A tojásokat a tejföllel elhabarom, a tepsiben ülő káposztalevelekre halmozott keverékre öntöm. Tetejére sajtot reszelek, 200 fokos sütőben 30 percig sütöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...