2011. január 18., kedd

falafel+halloumi burger


hozzávalók a zsömlékhez (9 darabhoz):
600 g finomliszt*,
200 ml tej*,
1 zacskó szárított élesztő,
1 tk cukor*,
10 g só,
50 ml olaj,
1 db tojás*,
100 g joghurt
+ 1 tojássárgája a kenéshez,
+ szezámmag (vagy más kéznél lévő mag) a szóráshoz

hozzávalók a fasírtokhoz (9 adaghoz):
2 doboz (2x400 g) konzerv csicseriborsó,
2 gerezd (5 g) fokhagyma*,
római kömény,
őrölt koriander,
chili,
2 ek liszt*,

olaj a sütéshez

150 g halloumi sajt,
saláta*,
250 g paradicsom*,
chiliszósz,
100 g hummus

A leöblített csicseriborsót  a fűszerekkel és a liszttel aprítógépben elkeverjük, nedves kézzel lapos fasírtokat formázunk belőle, majd forró olajban kisütjük. A halloumi sajtszeleteket száraz serpenyőben megpirítjuk. A zsömlékben a salátával megágyazunk, rátesszük a csicserifasírtot, a sajtot, a paradicsomot, meglocsoljuk chiliszósszal/ketchuppal/humusszal.

(burger a GoodFood-ról, hamburgerzsemle Limarától)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...