2011. január 24., hétfő

harira

hozzávalók (6 adag):
30 g vaj*,
2 fej (140 g) hagyma*,
2 szál szárzeller*,
2 gerezd fokhagyma*,
kurkuma,
őrölt fahéj,
őrölt gyömbér,
só, bors,
150 g száraz csicseriborsó* - éjszakára beáztatva,
150 g barna lencse*,
400 g konzerv paradicsom,
80 g sűrített paradicsom,
kakukkfű*,
petrezselyemzöld*,
1500 ml víz,
50 g barna rizs cérnametélt (vermicelli),
1 db citrom*,
korianderzöld*

A csicseriborsó késhegynyi szódabikarbónával előfőzzük. A vajon megpároljuk a kis kockákra vágott hagymát és a szárzellert. Amikor megpuhultak, először a száraz fűszereket, majd a csicseriborsó és a lencse hozzáadása után a zöldfűszereket és a paradicsomokat is belekeverjük. Vízzel felöntve, forrás után kis lángon főzzük. Miután a hüvelyesek megpuhultak, 50 g rizzsel, cérnametélttel és/vagy 3 evőkanál liszttel (vízzel elkeverve) besűrítjük a levest. Tálaláskor korianderlevelekkel megszórhatjuk, citromlével ízesíthetjük.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...