2011. január 26., szerda

spanakopita (görög spenótos rétes)


hozzávalók (24 db):
2 ek (30 ml) olívaolaj,
2 fej (110 g) hagyma*,
1 csomó újhagyma*,
2 gerezd fokhagyma*,
600 g fagyasztott leveles spenót*,
250 g ricotta,
200 g feta,
fél csokor petrezselyemzöld*,
2 tojás*,
1 csomag (150 g, 8 lapos) réteslap,
olívaolaj a kenéshez

A hagymákat olívaolajon megdinszteljük, majd a spenótot is megpároljuk rajta (a kiengedett levet forraljuk el). Fűszerezzük, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a ricottát, a fetát és a felaprított petrezselyemzöldet. Itt nyílik lehetőség egy utolsó kóstolásra, a fűszerezés kiigazítására, utána keverjük el a töltelékben a tojásokat is. Olívaolajjal megkent réteslap csíkokba csomagoljuk, háromszög alakra hajtogatva. 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük (kb. 20 perc).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...