2011. június 27., hétfő

"zöldbab-spagetti"

hozzávalók (2 adag):
400 g keleti ölesbab* (kígyóbab, méteres bab),
2 ek (30 ml) olívaolaj,
1 fej (125 g) hagyma*,
1 doboz/400 g paradicsom(konzerv)*,
bazsalikomlevelek*,
só, bors,
60 g parmezán,
1 gerezd fokhagyma*

A felkockázott hagymát olajon megdinsztelem, paradicsommal pár percre összerotyogtatom, sózom, borsozom, a finomra vágott bazsalikomleveleket a tűz lekapcsolása után keverem bele. A zöldbabot megtisztítom, egészben megfőzöm, jeges vízben lehűtöm. A parmezánt lereszelem, kis kupacokba rendezem, finomra vágott fokhagymával mindegyiket meghintem, szilikonlapon vagy teflonserpenyőben 200 fokos sütőbe teszem, pirosra sütöm. Tálalás előtt a zöldbabot gőz fölött vagy kevés vajon, serpenyőben pirítva megmelegítem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...