2011. június 10., péntek

tavaszi zöldségfasírt

hozzávalók (5 adag, 21 db):
1 doboz (bruttó 400 g, nettó 240 g) konzerv csicseriborsó*,
200 g (megtisztítva 90 g) hüvelyes zöldborsó*,
1 csomag újhagyma*,
1 csokor petrezselyemzöld*, bazsalikom, kakukkfű,
2-3 gerezd újfokhagyma,
180 g répa*,
(1-)2 db tojás*,
3 ek (80 g) teljes kiőrlésű búzaliszt*,
harissa, só

3 ek (45 ml) olaj,
600 g újkrumpli*,
só,
1 fej római saláta*

A leöblített csicseriborsót, a megtisztított zöldborsó szemeket, a felkarikázott újhagymát, a nagyjából felvágott zöldfűszereket aprítógépben darabosra "daráljuk", utána hozzáreszeljük a répát, belekeverjük a tojásokat, a lisztet, sózzuk, fűszerezzük. A masszából diónyi gombócokat formázunk, amiket kiolajozott tepsibe sorakoztatunk, 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, 20 perc után megfordítjuk és további 10-15 percig sütjük.
Serpenyőben, olajon sütött egész újkrumplit és salátát tálalhatunk mellé.

Lila Füge receptjét készítettem el, kis változtatásokkal
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...