2011. június 24., péntek

kelkáposztás soba tészta

hozzávalók (4 adag):
mogyoróolaj,
40 g gyömbér,
1 fej (80 g) lilahagyma*,
5 szál répa*,
1 kis fej (570 g) kelkáposzta*,
kevés só

4 ek (60 ml) szójaszósz*,
4 ek (60 ml) mirin,
4 ek (60 ml) chili-szósz,
1 tk pirított szezámolaj

300 g 'soba' tészta (hajdinás)

A zöldségeket vékonyra szeleteljük, a gyömbért lereszeljük vagy finomra vágjuk. Először mogyoróolajon 1-2 percig a gyömbért pirítjuk meg, majd a többi zöldséget is rádobva nagy lángon, állandó kevergetés mellett néhány percig sütjük.
A szósz hozzávalóit egy kis üvegben alaposan összekeverjük.
A tésztát 3 perc alatt megfőzzük, majd hideg folyó vízben, szűrőkanálban lehűtjük.
A tésztát összekeverjük a sült zöldségekkel és az öntettel. Hidegen (is) fogyasztható.

az ihletadó GoodFood recept
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...