2011. június 15., szerda

karfiol+vöröslencse curry

hozzávalók (6 adag):
500 g vöröslencse*,
olaj,
2 fej (185 g) vöröshagyma*,
3 szál répa*,
1 fej (800 g) karfiol*,
250 g hüvelyes zöldborsó*,
'korma curry' fűszerkeverék (koriander, chili, fokhagyma , gyömbér, feketebors, fehérbors, kurkuma, cukor, római kömény, szerecsendióvirág, fahéj, hagyma),
só,
50 g kesudió

A lencsét bő, sós vízben, kis lángon, 10 perc alatt megfőzöm, utána lecsöpögtetem, félreteszem.
A zöldségeket olajon, nagy lángon, állandó kevergetés mellett megpirítom (ha a serpenyőméret szükségessé teszi, két adagra szétválasztva, hogy maradjon hely kevergetni).
A lencsére öntve, kesudióval megszórva tálalom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...