2011. június 22., szerda

mogyorós-kókusztejes zöldbab

hozzávalók (5 adag):
600 g ceruzabab*,
2 ek (30 ml) mogyoróolaj,
3 gerezd fokhagyma*,
10 szem szegfűszeg,
200 g vízigesztenye,
300 g bambuszrügy,
1 doboz (400 ml) kókusztej,
2 ek mogyoróvaj,
3 ek (45 ml) kecap manis (indonéz szójaszósz),
30 g földimogyoró*,
250 g rizs*

A zöldbabot megtisztítom, két részletben sós vízben blansírozom (forró víz, főzés 5-6 percig, lehűtés jeges vízben), majd konyharuhán szétterítve megszárítom.
Nagy méretű serpenyőben mogyoróolajat hevítek, amiben megpirítom a babot, a felszeletelt vízigesztenyét és a hosszúkás darabokra vágott bambuszrügyet - fokhagymával és mozsárban porrá zúzott szegfűszeggel. Néhány perc pirítás után felöntöm a kókusztejjel, belekeverem a mogyoróvajat és a kecap manis-t. Főtt rizs tetején, durvára vágott mogyoróval megszórva tálalom.

ez volt az ihletadó recept (de a tempeh-t az ára miatt kénytelen voltam kispórolni...)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...