2011. június 2., csütörtök

tonhalas töltött kelkáposzta

hozzávalók (6 adag):
200 g barna rizs*,
fél fej (500 g) kelkáposzta*,
1 doboz olajos tonhalkonzerv,
3 fej lilahagyma*,
borsikafű (csombor),
só, bors,
tejföl

Egy nagy kelkáposzta hat külső levelét 3-3 percig blansírozom (forró vízben megfőzöm, majd jéghidegben gyorsan lehűtöm), lecsöpögtetem, a vastag erét kivágom, félreteszem. A blansírvízből 650 ml-t kiveszek (a többit egy fél pohárnyitól eltekintve kiöntöm), ebben a rizst kis lángon, fedő alatt puhára párolom. A káposzta felét elnegyedelem, torzsát kivágom, a leveleket csíkokra metélem. A tonhalkonzerv olaján a hagymát megdinsztelem, majd a kelkáposztaleveleket hozzáadom, sózom, borsozom. Addig pirítom, amíg a levelek összeesnek, megpuhulnak (kevés főzővizet lehet alá önteni). Csak akkor szórom meg a borsikafűvel, amikor a káposzta elkészült - mert a túl nagy hőtől megkeseredhet. Hozzákeverem a tonhalat és a rizst, majd a blansírozott levelekbe csomagolva tálalom. Kis tejföl mehet a tetejére.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...