2011. március 22., kedd

vöröslencse köfte

hozzávalók (6 adag):
400 g vöröslencse*,
130 g kuszkusz*,
1 közepes (85 g) hagyma*,
2 gerezd fokhagyma*,
olaj,
római kömény,
80 g paradicsompüré,
2 ek paprikakrém* (pl. sóval eltett, darált: Édes Rózsa vagy Csípős Rózsa),
1 csokor petrezselyemzöld*,
1 csokor korianderzöld,
bors

1 fej jégsaláta,
olívaolaj,
citrom*

A lencsét megfőzzük, még forrón hozzákeverjük a kuszkuszt is, fedő alatt hagyjuk megduzzadni. Közben olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Az ízesítőket a lencséhez adjuk, hagyjuk kihűlni. (A paprikakrém erősen sós lehet, érdemes kóstolni és óvatosan adagolni!) A masszából hosszúkás gombócokat formázunk, salátába csomagolva, olívaolajjal, citromlével meglocsolva fogyasztjuk.

Hétköznapi Ínyenc receptjét főztem meg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...