2011. március 17., csütörtök

lencsesaláta brokkolival

hozzávalók (6 adag):
350 g lencse* - éjszakára beáztatva,
2 db babérlevél,
2 fej (900 g) brokkoli*,
300 g hüvelyes-keverék (szójabab, zöldborsó, cukorborsó, lóbab),
1 db (100 g) piros paprika* (vagy 1-2 db chili),


40 ml alacsony sótartalmú szójaszósz,
30 ml szezámolaj*,
1 citrom héja és leve*,
1 gerezd fokhagyma*,
30 g gyömbér,
(1 ek méz)

Az előzetesen beáztatott lencsét leöblítjük, friss vízben, két babérlevél társaságában megfőzzük. A brokkolit rózsáira bontjuk, majd blansírozzuk (pár perc főzés után jéghideg vízben lehűtjük). A főzővízben a hüvelyes-keveréket is megfőzzük. Mindent lecsöpögtetünk, közben összeállítjuk a dresszinget. Vékony szeletekre vágott chilivel ízesíthetjük vagy piros színű paprikával ellenpontozhatjuk a sok zöldet.

(GoodFood recept alapján)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...