2011. március 2., szerda

lilahagymás pite


hozzávalók (3 adag):
olaj,
900 g lilahagyma*,
kakukkfű,
só, bors

80 g vaj*,
200 ml tej*,
2 tojás*,
1 kk mustár,
100 g kemény kecskesajt - reszelve,
250 g finomliszt*,
1 tk sütőpor,


A kisebb hagymákat negyedelve, a nagyobbakat hat felé vágva olajon puhára pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a mustárt és a tojásokat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és belereszeljük a sajt kétharmadát. Piteformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a hagymát, rámorzsoljuk a maradék sajtot. A lisztes és a tojásos keveréket összedolgozzuk, a hagymára öntjük. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Doctor Pepper receptje alapján készítettem, módosított arányokkal
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...