2011. március 4., péntek

cheddar-kecskesajt kenyér


hozzávalók (24 cm hosszú formához):
250 g teljes kiőrlésű rozsliszt*,
1 tk sütőpor,
só, bors,
3 db tojás*,
85 ml tej*,
85 ml olívaolaj,
85 g cheddar,
60(-100) g zöldfűszeres kecskesajt,
fél csokor petrezselyemzöld*,
100 g dió*

A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a borssal, a tojásokat a tejjel és az olajjal. A két keveréket óvatosan összedolgozzuk, majd durván belereszeljük vagy belemorzsoljuk a sajtokat, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és az egész, pirított diószemeket. Kivajazott kenyérformába öntjük, tetejét elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Sütés után kiborítjuk, rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...