2011. március 3., csütörtök

fűszeres gyökérzöldség-lencse ragu

hozzávalók:
olaj,
2 fej (120 g) hagyma*,
3 gerezd fokhagyma*,
3 db (380 g) paszternák*,
5 db (450 g) répa*,
1000 g krumpli*,
enyhe curry fűszerkeverék (római kömény, koriander, kurkuma, gyömbér, édeskömény, szegfűszeg, lepkeszegmag, bors),
só, bors,
150 g vöröslencse*,
joghurt*,
korianderzöld

A hagymát és a fokhagymát közepes lángon puhára pároljuk, majd a lángot felcsavarjuk és a hozzáadott többi zöldséget folyamatos kevergetés közben megpirítjuk. Fűszerezzük, majd felöntjük 1000 ml vízzel (vagy zöldség alaplével - ha van), kis lángon főzzük tovább. Amikor a krumpli kezd megpuhulni, beleszórjuk a lencsét is és addig főzzük, míg minden meg nem fő és a szósz kissé sűrűbbé nem válik. A koriander nagyobb részét belekeverjük, a maradékot tálaláskor, a joghurttal tesszük a tetejére.

(GoodFood recept alapján)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...