2011. március 9., szerda

csicseriborsó paradicsommal és spenóttal


hozzávalók (4 adag):
250 g száraz csicseriborsó* - éjszakára beáztatva,
olaj,
1 közepes fej (90 g) hagyma*,
2 gerezd fokhagyma*,
40 g gyömbér,
1-2 chilipaprika,
kurkuma,
garam masala,
római kömény,
1 doboz (400 g) konzerv paradicsom - vagy nyáron 4 db friss,
150 g mélyhűtött (szerencsés esetben friss) leveles spenót

Az előzetesen beáztatott csicseriborsót tiszta vízben, kevés sóval lassú tűzön előfőzzük. A hagymát puhára pároljuk, majd a fokhagymával, gyömbérrel és chilivel tovább sütjük. A fűszereket rászórva kicsit pirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal és kevés (kb. 1 dl) vízzel. Összeforraljuk, hozzáadjuk a csicseriborsót, végül a spenótot és néhány percig rotyogtatjuk, míg kissé elforrja a levét.

(GoodFood recept alapján készült)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...