2011. március 7., hétfő

fenyőmagos töltött kelkáposzta

hozzávalók (2-3 adag):
kb. 15-20 külső kelkáposzta levél*,
olaj,
1 kis fej (40 g) hagyma*,
150 g barnarizs*,
150 g szójabab,
50 g aszalt sárgabarack,
'ras el hanout' fűszerkeverék,
só, bors

A rizst dinsztelt hagymán, 300 ml vízben előfőzzük. A kelkáposztaleveleket sós vízben blansírozzuk (néhány percnyi főzés után hideg vízbe merítve lehűtjük), majd a vastag ereket kivágjuk, a leveleket lecsöpögtetjük. A szójababot néhány kanál vízzel megpároljuk. A rizst elkeverjük a szójababbal, az apró kockákra vágott aszalt sárgabarackkal és fűszerezzük, majd a kelkáposzta-levelekbe csomagoljuk. Tálalás előtt a batyukat néhány apróra vágott, belső kelkáposztalevélre helyezzük, vizet öntve alá, fedő alatt készre pároljuk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...