2011. március 18., péntek

mogyorós zabfasírt répa-körte-zeller salátával

zabfasírt hozzávalók (12 db):
200 g apró szemű zabpehely,
200 g földimogyoró - durvára darálva,
2 kk szódabikarbóna,
provence-i fűszerkeverék,
só, bors,
4 ek (60 ml) olaj,
200 ml zabtejszín*

Szárazakat elkeverjük, hozzáadjuk a nedveseket, muffintepsi  alaposan kiolajozott mélyedéseibe kanalazzuk, 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

saláta hozzávalók (4 adag):
250 g répa*,
250 g szárzeller*,
3 db téli körte*,
150 g (szója)joghurt*,
2 tk magos mustár,
10 g mák* - egész szemek, darálás nélkül,
só, bors

Zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, öntettel elkeverjük.

saláta ötlete a steamy kitchen-ről
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...