2010. december 14., kedd

vízigesztenyés-brokkolis quiche


hozzávalók (2 pitetálnyi):
180 g finomliszt*,
180 g teljes kiőrlésű búzaliszt*,
250 g hideg vaj*,
2 db tojás*,


600 g brokkoli*,
1 doboz (227 g) konzerv vízigesztenye,
3 db tojás*,
200 ml tejszín,
2 ek citromlé,
1 tk sötét szójaszósz,
2 ek kukoricakeményítő,
szerecsendió,
só, bors

40 g reszelt parmezán

A kétféle lisztet és a sót elkeverem, belemorzsolom a hideg vajat, majd amikor már apró szemcsés, morzsalékos, akkor hozzáadom a két tojást is. Hideg helyen egy óráig pihentetem.
A brokkolit vízgőz felett megpárolom, sózom, borsozom, majd összekeverem a leöblített, felszeletelt vízigesztenyével. A tojásokat felverem, majd a többi hozzávalóval eldolgozom.
A pitetésztát elfelezem, vékonyan lisztezett felületen kinyújtom, kibélelek velük két piteformát. Vakon, babbal, 180 fokos sütőben 25 percig elősütöm, beleöntöm a zöldséges keveréket, majd a tojásosat is. A tetejére sajtot reszelek, további 20 percig sütöm.

(James McClure, a Culinaris vegetariánus főzőkurzusán bemutatott receptje alapján)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...