2010. december 17., péntek

sült zöldségek mazsolás-mustáros dresszinggel

hozzávalók (4 adag):
2 kis fej (90 g) hagyma*,
3 szál (375 g) paszternák*,
2 szál (160 g) répa*,
300 g csicsóka*,
750 g kelbimbó*,
2 szál (130 g) szárzeller*,
400 g krumpli*,
5 gerezd (15 g) fokhagyma*,
kakukkfű,
narancshéj*,
40 ml olívaolaj,
só, bors

80 g mazsola*,
200 g zöld olívabogyó,
4 tk mustár,
2 ek borecet,
60 ml olívaolaj,
só, bors

A zöldségeket feldarabolom, tepsiben összeforgatom a fűszerekkel és az olajjal, 200 fokos sütőben 45 percig sütöm. Közben az olívabogyókat kimagozom, a mazsolával aprítógépben feldarabolom, hozzákeverem a mustárt, az ecetet és az olívaolajat, fűszerezem. A megsült zöldségekhez keverem.

(a Makifood főzőiskola 'Ismerkedés a makrobiotikus konyhával' című kurzusán elhangzott recept)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...