2010. december 9., csütörtök

pasta e fagioli


hozzávalók (4 adag):
300 g szárazbab (klasszikus verzióban borlotti),
2 ek olívaolaj,
1 fej (120 g) hagyma*,
2 szál (140 g) szárzeller,
3 szál (200 g) répa*,
2 ág rozmaring,
1 doboz (400 g) zöldfűszeres paradicsomkonzerv,
1000 ml víz,
só, bors,
50 g tészta

A babot minimum egy éjszakára, de inkább egy teljes napra beáztatjuk, időnként az áztatóvizét lecseréljük.
Az apróra vágott hagymát, zellert és répát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a babot, a rozmaringot, fűszerezzük, felöntjük a paradicsomkonzervvel és vízzel. Forrás után 50-60 percig, kis lángon, lefedve főzzük, amíg a bab meg nem puhul. A tésztát csak ekkor adjuk hozzá, főzzük tovább, amíg szükséges (5-10 perc, tészta fajtájától függően). A kis zöld emberkék a levesből üdvözletüket küldik a kedves olvasóknak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...