2010. december 20., hétfő

karfiolos, tojásos, krumplis curry


hozzávalók (5 adag):
olaj,
1 fej (130 g) hagyma*,
1 gerezd (3 g) fokhagyma*,
30 g gyömbér,
enyhe currypor (koriander, római kömény, gyömbér, édes római kömény, szegfűszeg, görögszéna, kurkuma, bors)
500 g krumpli*,
800 g karfiol*,
800 ml kókusztej,
5 tojás*,
só, bors
korianderzöld,
30 g szeletelt mandula

A hagymát olajon megpirítom, amikor kezd színt kapni, rádobom az apróra vágott fokhagymát és gyömbért is, majd ezeket is sütöm egy-két percig. Curryporral fűszerezem, hozzáadom a vékonyra szeletelt krumplit, párolom néhány percig, majd a karfiolt is hozzákeverem. Sózom, borsozom, felöntöm kókusztejjel és kb. 25 percig vagy a zöldségek megpuhulásáig, a szósz besűrűsödéséig párolom. Óvatosan belekeverem az elfelezett főtt tojásokat is. Tálaláskor korianderzölddel és száraz serpenyőben pirított mandulaszeletekkel meghintve tálalom.

(készült: a GoodFood receptje alapján)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...