2010. december 7., kedd

soupe 'tout orange'


hozzávalók (3,2 liter):
olaj,
1 fej hagyma*,
350 g édesburgonya,
500 g répa*,
800 g sütőtök*,
250 g vöröslencse*,
1500 ml zöldség alaplé*,
(1 narancs* héja és leve,)
(4 g sáfrány)
1 csokor lestyán,
só, bors

A zöldségeket kis hasábokra vágom. Olajon hagymát pirítok, majd kicsit a zöldségekkel is tovább párolom. Felöntöm az alaplével (vagy vízzel), mellé teszem a lestyánt, fűszerezem, forrás után 15-20 percig kis lángon főzöm, majd a lencse hozzáadása után további 10 percig (amíg a lencse megpuhul).

a Côté Sud/Ouest/Est/Paris - Nos meilleures recettes d'hiver (Octobre/Novembre/Décembre 2010) számában megjelent recept alapján
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...