2010. december 6., hétfő

nasi goreng (indonéz sült rizs)


hozzávalók (6 adag):
300 g hosszú szemű rizs

6 ek mogyoróolaj,
1 csokor újhagyma*,
1 csokor újfokhagyma*,
3 gerezd fokhagyma*,
3 db (330 g) répa*,
300 g káposzta*,
3 fej (270 g) bok-choi*,
200 g zöldborsó*,
4 ek (60 ml) ketjap manis (indonéz édes szójaszósz),
2 ek (30 ml) sötét szójaszósz,
2 ek (30 ml) sweet chilli szósz,
100 g földimogyoró

1 ek olaj,
3 tojás*,


Maradék rizsből szokás készíteni - de ha nincs maradék, csinálok. Zöldségeket felszeletelem, szószokat elkeverem, wokban olajat forrósítok, benne először a keményebb zöldségeket nagy láng mellett, kevergetve megsütöm, majd ráöntöm a szójaszószos keveréket, a bok-choi felmetélt leveleivel tovább sütöm, végül a rizst is hozzáadom. Mogyoróval megszórom, a rizs tetejére omlettet sütök: feltekerem, mint egy palacsintát, majd szeleteket vágok belőle.

Mamma receptje alapján, az OrientExpressről készült vega változat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...