2010. december 21., kedd

spenótos-túrós pizza


hozzávalók (5 adag):
750 g liszt*,
másfél csomag (10 g) élesztő,
450 ml langyos víz,
1 tk cukor*,


olaj,
1 fej (160 g) hagyma*,
4 gerezd (11 g) fokhagyma*,
400 g mirelit leveles spenót*,
500 g túró*,
só, bors

Liszt közepébe fúrt mélyedésben a langyos víz egy részével, egy teáskanál cukorrral felfuttatom az élesztőt, majd hozzákeverek kb. 10-15 g sót és a maradék vizet, összegyúrom, dagasztom. Meleg helyen duplájára hagyom kelni, majd lisztezett felületen kinyújtom.
A megdinsztelt hagymán megpárolom a spenótot, fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem. A kevés sóval elkevert túrót a tészta tetejére kenem, a tetejére pötyögtetem a spenótot.
220 fokos sütőben kb. 25 perc alatt sült meg.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...