2011. május 18., szerda

tavaszi zöldséges egytál zöldfűszeres sajtgombócokkal

hozzávalók (6 adag):
3 ek (45 ml) olívaolaj,
8 kis fej hagyma* (vagy mogyoróhagyma),
9 db kisméretű (450 g) újkrumpli*,
1 fej újfokhagyma*,
6 db (200 g) bébirépa*,
900 ml zöldség alaplé*,
1 ek (15 ml) szójaszósz,
(1 csipet barna nádcukor - pl. muscovado)
2 db (250 g) édeskömény gumó*,
300 g bébicukkini*,
2 db kisebb karalábé*,
2 ek (30 g) kukoricakeményítő (vagy kukoricaliszt)

a gombócokhoz:
100 g liszt*,
50 g vaj*,
50 g érett cheddar,
3 ek finomra vágott zöldfűszer* (pl. lestyán, snidling, petrezselyem),
só, bors

GoodFood recept alapján
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...