2011. május 16., hétfő

párolt spenót shiitake-val és kesudióval

hozzávalók (4 adag):
mogyoróolaj,
30 g gyömbér,
150 g shiitake gomba*,
300 g szójabab-hüvelyes keverék,
500 g leveles spenót*,
50 g kesudió*,
chili paprika,
3 ek (45 ml) szójaszósz,
kínai ötfűszer-keverék,
pirított szezámolaj,
200 g rizs*

A gyömbért lereszeljük vagy finomra vágjuk, a gombának kivágjuk és eldobjuk a tönkjét, a kalapját felszeleteljük, a spenót erősebb szárait levágjuk. A mogyoróolajon nagy lángon, állandó kevergetés mellett megpirítjuk a gyömbért, a shiitake-t és a szójababot, majd pár perc után hozzáadjuk a spenótleveleket is. Amikor összeesnek, belekeverjük a kesudiót, a chilit és az ötfűszert, felöntjük a szójaszósszal. Egy perc után levesszük a lángról, rácsöpögtetünk egy kevés szezámolajat. Főtt rizzsel tálaljuk.

forrás: GoodFood recept
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...