2011. május 20., péntek

gujarati káposzta kókusszal és krumplival

hozzávalók (6-8 adag):
1500 g újkrumpli*,
olaj,
asafoetida (fokhagymával helyettesíthető),
fekete mustármag,
római kömény,
szárított chili,
friss chili,
1 fej (1200 g) káposzta*,
fél citrom leve,
2-3 ek kókuszpehely* - pirítva,
1 csokor koriander*

A krumplit előfőzzük (forrástól számítva 10 perc elég), majd a vizet lecsöpögtetjük róla. Villa hátával kissé összetörjük (de nem pürésítjük!). A káposztát csíkokra vágjuk. Nagyméretű serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk, a száraz fűszereket megpirítjuk rajta. Amikor a mustármag pattogni kezd, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott friss chilit és a káposztát. Sózzuk és állandó kevergetés mellett, nagy lángon kb 3-4 percig sütjük. Ezután belekeverjük a krumplit is, ezzel további 2-3 percig pirítjuk (a káposzta maradjon ropogós). A tűzről levéve meglocsoljuk citromlével, megszórjuk kókuszpehellyel és durvára vágott korianderzölddel.
Ha nem elég nagy a serpenyő, inkább 2-3 külön adagban készítsük.

GoodFood recept alapján készült
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...